הגדרות חשובות לחשבון זום
מהנסיון שלנו בתקופה האחרונה מצאנו כמה אפשרויות מועילות וחשובות בזום שאינן מאופשרות באופן אוטומטי וצריך לגשת ולחפש אותן בשביל לדעת שהן קיימות. מהנסיון שלנו בתקופה האחרונה קיבצנו עבורכם כמה הגדרות שלדעתנו תשמחו לגלות.
לא ניתן לגשת להגדרות הללו דרך האפליקציה וצריך להיכנס לאתר של זום בשביל לבצע את השינויים הללו. ניסינו למצוא קישורים ישירים לדפי ההגדרות שנדבר עליהם אבל יכול מאוד להיות שזום לא יאפשרו לגשת ישירות לעמודים אלו מבלי להתחבר לאתר שלהם תחילה.
הגדרות חשובות לחשבון זום
הגישה אל ההגדרות הללו מתבצעת לאחר התחברות לאתר זום עם החשבון שלכם ולחיצה בצד ימין על Account Management ואז ברשימה הנפתחת על Account Settings
לחלופין אתם יכולים לנסות ללחוץ כאן, וזה אמור לקחת אותכם לשם.
למרות שהמאמר מתייחס להגדרות של חשבון בתשלום, חלק מההגדרות שנעבור עליהן כאן יכולות להיות מופעלות גם בחשבון החינמי של זום. הגישה אל ההגדרות בחשבון החינמי מתבצעת לאחר התחברות לאתר זום עם החשבון שלכם ולחיצה על Settings בצד שמאל.


כמו שתשימו לב, הרשימה מאוד ארוכה. במחשב, אפשר לדלג בין 4 הקטגוריות בהגדרות בצורה קלה יותר ולכן אנו ממליצים לבצע את ההגדרות מהמחשב. אבל גם מהפלאפון זה אפשרי לגמרי. ההגדרות האלו שנבצע עכשיו יקבעו באילו מהאפשרויות של זום תוכלו להשתמש וגם אילו הגדרות יהיו מסומנות כברירת מחדל בזמן תיאום פגישה או וובינר בזום. נסו לחשוב על התמונה הגדולה כשאתם בוחרים את ההגדרות, אלו הן ההמלצות מהנסיון שלנו:

שתי ההגדרות הללו מתיחסות למצב הוידאו של ההוסט (מי שמנהל את הפגישה) ושל המשתתפים ברגע שהם נכנסים לפגישה. במצב בתמונה, הוידאו של כולם יהיה כבוי ותהיה להם הזדמנות לבחור אם הם רוצים להתחבר עם או בלי וידאו.

Audio Type – Computer Audio
הסבר: קיימת אפשרות בזום להצטרף לשמע (בלי תמונה) של הפגישה באמצעות שיחת טלפון, למספר קווי. זה בעיקר מיועד למקומות בלי גישה לאינטרנט או לאנשים שאין להם מחשב או סמארטפון.
הדגשה: לא צריך לסמן טלפון בשביל שיוכלו להתחבר מהאפליקציה בפלאפון!
צרו קשר עם המבוגרים בקהילה ועיזרו להם להתקין זום במחשב או בפלאפון בשביל שתהיה להם היכולת להשתתף באסיפה באופן מלא.

Join before host – לשיקול דעתכם, האם לאפשר לאנשים להצטרך לפגישה לפני שהמנהל נכנס אליה או לא.
אצלנו זה מבוטל, ככה אנחנו יכולים להתחבר לפני כולם ולוודא שהכל עובד כפי שתוכנן. כמו שאתם רואים יש לא מעט הגדרות ולפעמים משהו מתפספס.
אם אנשים כבר מחוברים לפגישה ואתם רוצים לשנות את ההגדרות אתם לסגור ולפתוח אותה מחדש וזה עלול לגרום לבילבול.
Use Personal Meeting ID – בשני המקרים, נבטל את הסימון. שימוש בהגדרה זו מבטלת את האפשרות להשתמש בקישור אחד לכל סוג פגישה כפי שתואר במאמר כאן.

Only authenticated users can join meetings – מבוטל. אחרת, אתם מכריחים את כל המשתתפים לפתוח חשבון בזום. זה מייצר עוד מכשול לחלק מחברי הקהילה להצליח להתחבר לאסיפה.
Only authenticated users can join meetings from Web client – היות ואי אפשר להיפגש פנים אל פנים עם אלו שמתקשים בהתקנת הזום, בגדרה זו מאפשרת להם להתחבר לפגישה דרך הדפדפן מבלי להוריד את התוכנה. זה פחות מומלץ מבחינת אבטחה ולכן במקרה הזה כן נדרוש שהם ירשמו.
בפועל, אתם יכולים לפתוח את החשבון אתם, ורק לתת להם את שם המשתמש והסיסמא.

Require a password… – בכל שלושת ההגדרות אנו ממליצים בתוקף לסמן כן.
ההתחברות לפגישות זום מתצבע על בסיס 9 ספרות. בצורה פשוטה יחסית ניתן לייצר תוכנה שתייצר מספרים בני 9 ספרות איתם תנסה להכנס לפגישות בצורה ראנדומאלית. אם לא מחייבים שימוש בסיסמא אתם עלולים לקבל ביקורים מאנשים עם כוונות פחות טובות, בלשון המעטה.
אל דאגה, לא צריך להקליד את הסיסמא ידנית.

Embed password in meeting link for one-click join – כך תוכלו לקבל קישור שכבר כולל בתוכו את הסיסמא לפגישה והמשתתפים רק צריכים ללחוץ על הקישור והם יצטרפו לפגישה.
זה אומר, שכל מי שיש לו את הקישור, יכול להיכנס לפגישה, אז צריך להיות ערניים איפה מפרסמים את הקישור.
Require password for participants joining by phone -אם אפשרתם גישה לפגישות באמצעות שיחת טלפון למספר קווי, כדאי לדרוש סיסמא שם.

Co-host – זו אולי ההגדרה החשובה ביותר, לטעמנו. זה מאפשר למנהל למנות עוזרים שיוכלו לעזור לו בזמן הפגישה. עזרה יכולה להתבטא בהשתקה ופתיחת מקרופונים לאנשים שמסתדרים פחות, בעזרה 1 על 1 בצ’ט וכו’.
באסיפות אצלנו אנחנו תמיד ממנים מישהו נוסף שיעזור. כך המנהל יכול להתפנות לניהול המפגש, במקום לעזור פרטנית למי שצריך עזרה.
Polling – הגדרה שפותחת בפניכם אפשרות לייצר שאלונים שאתם יכולים להעלות בזמן הפגישה ואנשים יכולים לענות עליהם. יכול להיות עזר בשיעורים, בקבוצות הנוער וכו.

Q&A in webinar – ההגדרה הזו רלוונטית רק אם רכשתם את התוספת של הוובינר. אנו משתמשים בה בזמן האסיפה כאמצעי לאיסוף של בקשות תפילה.
Breakout room – הגדרה זו פותחת בפניכם את האפשרות לחלק את המשתתפים בפגישה לקבוצות קטנות יותר.
היות וניתן לפתוח רק פגישה אחת בו זמנית, אם רוצים לקיים מפגש של כמה קבוצות בית במקביל ניתן לחלק את הפגישה לכמה קבוצות קטנות ולהציב כל משתתף בקבוצה הבית הרלוונטית לו. לחלופין, ניתן לחלק מפגשי נוער לבנים ובנות, או בשיעורי הילדים בשבת לחלק את הילדים לכיתות הרלוונטיות.
Remote Support – בהגדרה זו ניתן להשתמש רק כשהגדרת ה-Breakout room מבוטלת. הגדרה זו מאפשרת למשתתפים לבקש עזרה לגבי שימוש בתוכנה ממישהו שאתם ממנים בתחילת המפגש.
כאשר מישהו צריך עזרה הוא מסמן זאת בתוכנה ואפשר להתחבר אליו ולדבר איתו מבלי להפריע לשאר המשתתפים בפגישה.

Language Interpretation – תרגום סימולטני בזמן הפגישה או הוובינר.
באמצעות הגדרה זו תוכלו למנות משתתפים למתרגמים לשפות שונות. לצערנו הישראלים אין בתוכנה את השפה עברית ברשימת השפות. ולכן אנחנו בוחרים בשפה אחרת, למשל סינית. כך שהתרגום הוא כאילו מסינית לאנגלית למשל. למשתמשים, יש רשימה שממנה הם יכולים לבחור את השפה שלהם. ואז הסינית שבחרנו פשוט מופיעה שם ברשימת השפות אבל אם מישהו יבחר בה, הוא ישמע את השיח ללא תרגום.
נשתדל לכתוב מאמר על הנושא ואיך בדיוק זה עובד, בהקדם.

Allow users to select original sound in their client settings – אם יש לכם מישהו שמנגן בגיטרה למשל בתחילת האסיפה, הוא יוכל לבחור שזום לא “תעבד” את הסאונד שלו, וכך הנגינה תשמע יותר טוב.
זום מעבדת את הקול ומנקה ממנו רעשי רקע, הד וזמזומים במטרה שהסאונד בפגישה יהיה נעים ככל שניתן. כאשר מדובר בשידור של מוזיקה, זה פוגע באיכות של המוזיקה.
נשתדל לכתוב מאמר על הנושא ואיך בדיוק זה עובד, בהקדם.
אלו הן רק חלק מההגדרות, אבל אנו ממליצים בחום לעבור על כל ההגדרות ברשימה בשביל לוודא שהכל מוגדר כפי שאתם רוצים. אם יש הגדרה שאינכם בטוחים מהי, כתבו לנו בתגובות וננסה לעזור.
אם רכשתם גם את ההרחבה לוובינר, המשיכו לקרוא
הגדרות הוובינר לשידור ליוטיוב/פייסבוק
ההגדרות הספציפיות לפורמט הוובינר של זום נמצאות במקום יחסית חבוי וצריך להתאמץ קצת בשביל לראות אותן. לאחר שתתחברו לחשבון שלכם באתר זום תוכלו לגשת בצד שמאל לאפשרות Account Management ואז ברשימה הנפתחת לבחור Webinar Settings.
לחלופין אתם יכולים לנסות ללחוץ כאן, וזה אמור לקחת אותכם לשם.


אחרי שתגיעו לעמוד ההגדרות לוובינר תוכלו לראות שיש שם לא מעט הגדרות לגבי הזמנות שנשלחות במייל. היות וכנראה לא תשתמשו במשלוח הזמנות במייל נדלג על הגדרות הללו ונעבור ישר להגדרות הרלוונטיות

בלחיצה על Edit תוכלו לקבוע לאילו פלטפורמות תוכלו לשדר מתוך הזום בזמן וובינר. אין צורך להגדיר כאן כתובת ספיציפית עדיין, את זה צריך לבצע לפני תחילת הוובינר בזום.
אם כבר אנחנו בהגדרות הוובינר, ישנה אפשרות לדרוש שכל מי שנכנס לוובינר יתחבר עם כתובת מייל וגם להכריח את המשתתפים להירשם לזום. לדעתנו, זה מאוד מאוד מקשה על האוכלוסיה המבוגרת והפחות טכנולוגית. כל תהליך הורדת האפליקציה והשימוש בה הוא כבר מורכב להם גם ככה, וחבל סתם להעמיס עליהם “עוד חומר”.
ספרו לנו בתגובות אם פספסנו איזו הגדרה שמצאתם, או כתבו בתגובות אם ישנה הגדרה שאינה ברורה לכם וננסה לעזור.